salie&abalone schelp zuiveringsceremonies

 

Salie & Abalone schelp

Abalone schelp 

De abalone wordt gebruikt voor het branden van korrelwierook en salie. Een beetje zand erin leggen, kooltjes aansteken en erop leggen en naar wens korrelwierook of salie erop strooien

 

Salie wordt gebrand in de Abelone schelp om de vier elementen compleet te maken

 met de 4 elementen;

  • Water     Schelp
  • Aarde    Salie
  • Vuur      Aansteken
  • Lucht    Rook

 

Witte salie

Witte salie of white sage wordet ook wel indianenwierook genoemd. Door de Amerikaanse indianen werd salie gebruikt tijdens zuiveringsceremonies en het zuiveren van leefruimten(smudging).

Wij kennen het kruid verjaagt negatieve energieën, gedachten en emoties en heeft een beschermende werking. Verder heeft het ook nog een kalmerende invloed

 

Kort samengevat :

Salie reinigt de aura en ruimtes en opent de hartchakra. Het kruid wordt dan ook vaak gebruikt bij het begin van menig ritueel.

 

Hoe ga je te werk?

Gedroogde salie wordt gebrand in een Abaloneschelp. Hierdoor komen de vier elementen aan bod water,vuur,lucht en aarden. Respectievelijk schelp , vuur ,rook en salie. Doe de salie in de schelp en steek deze aan, doof de vlam wanneer de salieblaadjes brand. De rook die ontstaat, door het gloeiende blaadje, zorgt voor de reiniging. Het is de bedoeling dat de rook zich verplaatst door heel de ruimte. Gebruik hiervoor uw hand of een veer

Begin bij de (buiten)deur en loop vervolgens naar iedere hoek in de ruimte om vervolgens langzaam weer terug te gaan naar de (buiten) deur.

De restjes van de blaadjes worden gebrand op een kooltje. Steek het kooltje aan. Het moet gloeien en niet branden. Leg hierop de restanten salie. Opgelet! Leg de kooltjes enkel op een hittebestendige ondergrond en ga nooit te ver uit de buurt van een brandend kooltje

 

Werking van houtskooltje

Hou het kooltje in een vlammetje bv. boven een kaars. Om het aan te steken, Als het houtskooltje begint te knetteren en grijs wordt brand het kooltje en kan je de wierrook er op leggen.Vindt je het een beet je eng kan je ook een suikerklontjes tang of kaarsen doven knijper gebruiken krijg je ook geen zwarte vingers.

Sweetgrass vlecht 

Sweetgrass wordt door de Indianen 'het haar van Moeder Aarde' genoemd. Het is een zeldzame grassoort die slecht op enkele plaatsen in het wild groeit.  Sweetgrass wordt gevlochten voordat het geoogst word. Het heeft van zichzelf een zoete geur die het voor altijd behoud. 

Sweetgrass helpt om positieve energie aan te trekken. Het is dus heel fijn te gebruiken na een huiszuivering met bijv. salie. Salie verdrijft de negativiteit, Sweetgrass trekt weer positieve energie aan. Sweetgrass heeft een hele aangename zoete geur.

Het is een heilig kruid en het trekt goede .positieve energie aan..

Het reinigt de lucht, de geest en de gedachten en brengt geluk en gezondheid. De vlecht wordt aan 1 kant aangestoken, het andere uiteinde houdt u in de hand terwijl u de ruimte rondloopt. Als u klaar bent is de vlecht gemakkelijk te doven in wat zand.

Lebadel 1e industriestraat 41/47 1401 VL Bussum