Palo santo


Palo santo betekent 'heilig hout', en het is de Spaanse naam voor Bursera graveolens. Deze boom groeit in de Zuid-Amerikaanse Gran Chaco regio (noord-Argentinië, Paraguay, Bolivia en de Braziliaanse Mato Grosso). Palo santo wordt gebruikt door medicijnmannen en sjamanen bij bijvoorbeeld  inwijdingen bij Munay-Ki ayahuasca ceremoniën, rituelen, genezings- en zuiveringssessies. Het heeft een verrassend sterke en zoete geur wanneer het verbrandt. Daarom wordt palo santo vaak als wierrook gebruikt.
Gebruik
Het hout wordt verbrand en men verspreidt de rook om de omgeving schoon te maken en te zuiveren van slechte geesten, negatieve energiën en andere boze krachten. Palo santo heeft een erg plezierige en rustgevende geur die niet te vergelijken is met welke andere geur dan ook. Een klein beetje hout verbranden geeft een vredige, warme atmosfeer en geeft je een fijne en relaxte stemming.


Waarschuwing
Palo santo wordt gebruikt als wierook en is niet bedoeld voor consumptie.

 De pi stonewordt onder andere gebruikt bij de Munay Ki

De pi stone is ook bij ons op voorraad, kom gerust voelen welke steen er bij je past . De doorsnede van de pi stone zijn tussen de 3 en 5 cm Te verkrijgen in de soorten: Agaat, Amethist, Aventurijn, Bergkristal, Calciet oranje, Hematiet, Jaspis, Roze kwarts, Sodaliet en in Tijgeroog.