Abolone  schelp (Paua)

Inzicht in jezelf & inspiratie

Kleur:

Blauw groen paars veelkleurig

Sterrenbeeld

Vissen

20 februari 20 maart

Chakra

 Keelchakra 5e

Belangrijkste vindplaatsen

Nieuw-Zeeland Australië

 

Abalone wordt ook wel Paua Shelp genoemd (parelmoer). Abalone schelpen hebben unieke eigenschappen: de schelp is rond, met 2-3 spiralen. 
De laatste spiraal is uitgegroeid tot een grote "oor"-achtige vorm, die de naam 'oor-schelp' krijgt.
De binnenkant van de schelp is glanzend, van zilverachtig wit naar groen-rood-blauw parelmoer

Versterkt de botten, gewrichten en spieren, en heelt op zachte wijze klachten aan het bewegingsapparaat. Het heeft een helende werking op de slijmvliezen, vooral die van de mond. en slechte adem  en heelt bloedend tandvlees, ontstekingen in mond en keel.  Vermindert en verlicht spierkrampen, vooral in het gezicht (de kauwspieren) en de onderbuik. Het heeft een positief effect op de water en calciumhuishouding van het lichaam. Prettige steen bij menstruatieklachten.

De reflectie van het parelmoer wendt het kwade af. 
Het wordt hierom vaak bij pasgeboren baby's gelegd, dit om ze te beschermen tegen de gevaren van hun nieuwe bestaan.  Geeft verlichting bij angst, verdriet en bezorgdheid. 
De abalone schelp kan helpt je met omgaan van teleurstellingen en onzekerheden. 
Ook bij huidontstekingen, nerveuze hartklachten en astma-aanvallen, kan de abalone schelp je ondersteunen. De energie van, Schelp schenkt inspiratie en creativiteit blijheid en vreugde. Verzacht emoties en stimuleert de intuïtie. Geeft rijkdom, kracht en een lang leven. 
De Abalone schelp is goed voor de spijsvertering.

De Abalone schelp wordt veel gebruikt als  hulp met reinigen van huizen. ( hier in wordt witte salie gebrand voor het water element.)

 

Bij Lebadel geven wij ADVIES.  Door het dragen van een bepaalde stenen kan invloed  zo groot zijn dat klachten  aanzienlijk verminderen of zelfs verdwijnen. 

 

Het dragen van een Edelsteen KAN HELPEN maar VERVANGT NOOIT een MEDISCHE behandeling