Wierook

 
Als je het woord Wierook zou vertalen krijg je iets als 'Heilige Rook'. De functie van de wierook was simpelweg een offer brengen aan god(en). De wierook werd vroeger tenslotte ook gebruikt bij rituelen en heilige diensten Een andere functie van de wierook was het vergemakkelijken van het in ‘trance’ of ‘alpha’ geraken, een ander bewustzijnsniveau waarop veel meditatie en spiritueel werk zich afspeelt.

Wierook wordt als sinds de oudheid door de mens gebruikt. Bekend is dat wierook gemaakt wordt van kruiden en houtsoorten, waarbij de meest uiteenlopende, heerlijke geuren vrijkomen


Wierook maakt in vele culturen een  belangrijk deel uit van ceremonies,

Dat wierook al zo lang en zo weid verspreidt gebruikt wordt maakt wel duidelijk hoe belangrijk wierook is voor de spirituele beleving van de mens. Of de wierook nu gebrand werd als offer, om de stank van offers te verdrijven of om ruimtes te zuiveren van negativiteit, bij bijna elk ritueel werd wel wierook gebrand.

 

Het branden van wierook heeft zich de afgelopen jaren daarnaast ook steeds meer ontwikkeld tot iets voor de gezelligheid of iets dat gedaan wordt om een bepaald effect te krijgen op je geestelijke gesteldheid, elke wierookgeur heeft een eigen werking daarop, zoals in de lijst hieronder

 

Naast vele soorten wierrook die wij in onze winkel Lebadel  in Bussum verkopen hebben we ook een uitgebreide keus aan wierrook branders

 

 

 

 

 

Ook nog van Hem 32 soorten wierrook

o.a Darshan ,witte salli, Lavendel, Musk, Patchouli, Pine, Rose, Sandelwood

Vanilla, Gardenia

 

Ook zijn wij vertegenwoordiger van het merk "Moedersgeuren".

Wij hebben de Super uitgebreide standaard met stokjes en kegeltjes volledig gevuld in onze winkel. 

 

Alle soorten sterrenbeelden zijn er in wierook te verkrijgen

 

 

Naast deze soorten wierook hebben we ook: Salie sticks en salie bladeren

 

Een voorbeeld van een rituele reiniging is werken met witte salie

 

Witte Salie,  Losse blaadjes en takjes.

Witte salie wordt bij voorkeur gebrand in Abelone schelp om de vier elementen compleet te maken. (Schelp=water, aansteken=vuur, rook=lucht en salie=aarde). Eerst de aura reinigen vervolgens de hoeken van het vertrek, daarna de hele ruimte. Om de resten van de salie te verbranden, kunt u kooltjes gebruiken. Witte Salie of White Sage wordt ook wel Indianenwierook genoemd.

 

Abelone schelp

Abelone schelp, geschikt om salie in te branden.  

Daar het hier een natuurproduct betreft, is de afbeelding een indicatie van wat je geleverd krijgt. De schelpen zijn ongeveer 10cm tot 15cm groot. Er kunnen stukjes van de randen missen en er zitten kleine (natuurlijke) gaten in.

Doos Three Kings houtskool tabletten van 33mm.

Voor branden van wierookkorreltjes of witte salie (blaadjes/poeder). Doos bevat 10 rollen met ieder 10 houtskooltabletten.