Alfabetische overzicht  van mineralen

Onderstaant hebben wij op een alfabetisch volgorde een overzicht gemaakt met mineralen/ stenen die bij ons op voorraad zijn.

In deze lijst hebben we een korte omschrijving van de belangrijkste eigenschappen. Wij streven ernaar om ons assortiment maandelijks uit te breiden. Zoekt u een bepaalde edelsteen of mineraal dan zullen wij onze uiterste best doen om een pracht exemplaar tegen een redelijke prijs voor u te regelen.

Edelstenen

Onbewerkte stenen
Geslepen stenen
Getrommeld
Sieraden en Juwelen
Skul
Hartjes
Engelen
Bollen

 

Agaat
Heeft een positieve werking op de geslachtorganen. Al jaren is de agaat beschermsteen voor moeder en kind tijdens de zwangerschap. De steen lost psychische spanningen op en geeft een gevoel van veiligheid. Agaat vergroot het zelfvertrouwen en vermindert twijfel. Geeft stabiliteit, zelfbeheersing en geborgenheid.

Agaat Boom
Brengt zekerheid, stabiliteit en uithoudingsvermogen, zelfs in onmogelijke situaties. Helpt om uitdagingen aan te nemen en te overwinnen. Ondersteunt de weerstand en het immuunsysteem. Agaat Boom helpt bij de behandeling van steeds terugkerende ontstekingen.

Agaat Botswana
De Botswana Agaat versterkt de spiermassa en helpt u bij het opbouwen van u spieren. Deze agaat heeft een kalmerende werking op het lichaam en helpt bij het verdrijven van pijnen, krampen en doofheid.

Agaat Brazilië
Versterkt de spieren en werkt kalmerend bij pijn en krampen. Helpt om zwangerschappen goed te laten verlopen. Vergroot het zelfbewustzijn en de levenskracht.

Agaat Leopard skin
Kalmeert, troost en harmoniseert. De Leopard skin Agaat is een sterk aardende steen. Geeft humor en vreugde.

Agaat Mos
Helpt bij het zoeken van oplossingen van moeilijke situaties, druk en geestelijke belasting. Mos Agaat maakt bewust. Bevordert de communicatie en prikkelt het verstand. Reinigt uw weefsel, lymfklieren en de luchtwegen.

Agaat Turritella
Prikkelt u om u te richten op eigen wensen, bezieling en plannen. Agaat Turritella bevordert de stoelgang. Verhoogt de weerstand tegen vervuiling, gif en bestraling

Agaat turritella

Naast dat deze Turitella agaat een mooi steen is met de kleuren bruin, rood zwart gebroken wit. Is turitella agaat een amulet Om je gedachten te ordenen. Hij kan je ondersteund door je te helpen bij het  aardende en  te stabiliserend en beschermen. De steen werkt Inzicht gevend en vinden van praktische oplossingen stabiliserend en beschermen. Het stimuleert  om doelen te stellen voor jezelf en hier naar toe te werken. Hierdoor stimuleert het persoonlijke groei en ontwikkeling. Agaat werkt ook beschermend tijdens het reizenOok wordt er gezegd dat deze steen ondersteuning kan bieden bij  het immuunsysteem, t zenuwstelsel en zenuwpijn, spijsvertering, hart, de bloedvaten, ogen, maag, darmen, blaas en bedplassen. Het stimuleert de stofwisseling. Maar ook bij Insectenbeten kwallenbeten oorsuizen kalktekort  

Amazoniet 
De Amazoniet vermindert hoofdpijnen en helpt het ontspannen van de nekspieren. Het verminderd krampen en helpt bij astmatische mensen. De Amazoniet is een steen die werkt op onze huid, het bevorderd de herstellende kracht van onze huidlaag, helpt tegen huidaandoeningen en eczemen.

Amethist
De Amethist werkt op onze hersenen en is vooral de steen die gebruikt wordt tegen hoofdpijnen en migraine. Ook werkt deze steen goed bij slapenloosheid en geeft het uw innerlijke rust. De Amethist is een steen die vaak gebruikt wordt bij meditaties en rust gevende sessies. Deze steen heeft een kalmerende werking op het hart en verstrekt de zenuwen.

Amethist

 

Naast dat een amethist een mooi paarse steen is. Wordt er gezegd dat de amethist beschermend en zuiverend. Ondersteund de steen je in je hoofd helder maken en inzicht geven in je gedrag en in de keuzes die je maakt en helpt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen erkennen en achter je laten. De Amethist is een steen die ondersteuning kan geven bij hoofdpijnen en migraine. Ook wordt er gezegd dat deze steen ondersteuning kan bieden bij slapenloosheid omdat hij rust geeft, innerlijke rust. De Amethist is een steen die vaak gebruikt wordt bij meditaties en rust gevende sessies. 

Amethist kwarts
De Amethyst  werkt op onze hersenen en is vooral de steen die gebruikt wordt tegen hoofdpijnen en migraine. Ook werkt deze steen goed bij slapenloosheid en geeft het uw innerlijke rust.

Ametrien
De Ametrien is een steen die werkt op ons innerlijk. het geeft ons innerlijke rust en gelatenheid. Zorgt er voor dat u langere tijd ontspannen blijft. Het werkt goed tegen stress en nervositeit. De Ametrien is een combinatie van Ametist en Citrien. En heeft dus eigenschappen van beide soorten

Angeliet 
Geeft een gevoel van innerlijke vrede en verbondenheid. Heeft een kalmerende werking bij zware psychische belasting en heftige emoties. Angeliet helpt je eerlijk te zijn en gevoelens te uiten. Fysiek heeft Angeliet een positieve werking op de nieren en de waterhuishouding in het lichaam.

Apachetraan
Beschermt de aura en neemt negatieve energie in zich op. Apachetraan helpt bij angst, blokkades, oude pijnen en traumatische ervaringen. Apachetraan verbetert de opname van vitamine C en werkt goed bij spierkrampen.

Apatiet 
De Apatiet is een steen die werkt op onze buik. Het vermindert buik en darmklachten en zorgt voor een beter de stoelgang. De Apatiet reinigt uw lichaam van binnen en zorgt voor een goede darmflora. Deze steen wordt vaak gebruikt bij voedselvergiftiging.

Aquamarijn
De aquamarijn helpt bij verkoudheid en verminderd keel en mond aandoeningen, allergieën, jeuk en oorinfecties. De Aquamarijn is de ideale steen die werkt tegen hooikoorts en wordt daarom ook veel gedragen wanneer er pollen aanwezig zijn. De aquamarijn is de steen voor mensen die niet zo zeker van zichzelf zijn en niet weten wat ze willen doen in het leven. De aquamarijn zorgt voor een stukje zelfbewust zijn en kan deze mensen de goede kant op sturen.

Aventurijn Blauw en groene
De Aventurijn verminderd huidproblemen zoals eczemen, acne en psoriasis. Ook heelt deze steen goed bij jeuk en ontstekingen. Het bevorderd de haargroei en laat uw haar weer stralen. Maakt oneffen heden in uw gezicht egaal en laat uw huid ademen. De Aventurijn versterkt u karakter en persoonlijkheid en helpt u bij het maken van de juiste keuzes.

 

Aventurijn

Naast dat deze Aventurijn een mooi groene steen is, wordt de toe geschreven aan de Sterrenbeeld Stier, tweelingen & maagd en hart chakra aventurijn is niet enkel voor mensen die in deze  sterrenbeelden geboren zijn, maar doen ook voor anderen sterrenbeelden hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet 

Er word gezegd dat de Aventurijn een beschermende en een kalmerende steen. Deze steen kan je ondersteunding bieden bij het gevoel van welzijn voorspoed en geluk De aventurijn beschermt je tegen invloeden van milieuvervuiling en wateraders. Hij ondersteund je om te ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties

 

Ook wordt er gezegd dat deze steen ondersteuning kan bieden bij een positieve werking op het hart, de bloeddruk, het cholesterol gehalte en de huid (uitslag, allergische reacties,

Azuriet
Azuriet is een sterk geneeskrachtige steen. Op emotioneel gebied helpt Azuriet bij angsten en fobieën, stress en verdriet. Fysiek gezien heeft Azuriet met name een positieve werking op de keel, tanden, huid, gewrichten. Maar ook op nieren, galblaas, lever, mild en schildklier.

Barnsteen / Amber
De Barnsteen heeft een helende werking op de luchtwegen en helpt bij hooikoorts, astma en bronchitis. Het helpt u bij het verwerken van angsten en pijnen. Van oudsher wordt deze steen gebruikt bij kleine kinderen wanneer deze tandjes krijgen om op deze manier de pijn te verminderen. De Barnsteen heeft een verwarmende werking op uw karakter en laat u hiervoor open staan.

Bergkristal
De Bergkristal is een steen die helpt bij krampen, pijnen en menstruatie klachten. Ook staat deze steen er om bekend om de werking van andere stenen te versterken en beter naar voren te laten komen.
De bergkristal is de perfecte steen voor depressieve mensen en werk goed tegen vermoeidheid en slapeloosheid.

 

 Bergkristal

Er word gezegd dat de eigenschappen van de bergkristal past bij de sterrenbeeld Leeuw & Steenbok  en ondersteund alle chakra’s beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. De bergkristal is niet enkel voor mensen die in deze  sterrenbeelden geboren zijn, maar doen ook voor anderen sterrenbeelden hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet 

Naast dat deze Bergkristal volkomen doorzichtig als glas. Is de bergkristal  een amulet voor de reiziger,  Hij zou beschermen tegen ziektes, onheil

Hij kan je bij het  uitstek  helpen bij healings en energetisch werk. De  bergkristal zo neutraal en zuiver is, en kan ook de werking van andere stenen versterken.

Ook wordt er gezegd dat deze steen ondersteuning kan bieden verkoelend van brandwonden, pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem ,  vermindert  zwellingen, misselijkheid en diarree.

Beryl
Help moedeloosheid en twijfels weg te nemen. Het is een hele daadkrachtige steen die doelbewust en efficiënt maakt.

Blauwfluss (verhit)
Staat voor blijheid en positiviteit. Het versterkt de positieve kanten en geeft levensvreugde. Fysiek werkt de steen op het hart, ogen en nieren. Het kan bloedarmoede, reuma en onrust verminderen

Bronziet 
Bronziet is een beschermende en aardende steen. Helpt controle te krijgen in een situatie of levensfase, bevordert zelfvertrouwen en assertief optreden. Bronziet geeft een gevoel van innerlijke rust en harmonie. Ook stimuleert Bronziet het ijzeropname in het lichaam.

Borniet
Prachtige steen met blauwe glinster helpt bij het in evenwicht brengen van lichaam en geest en doet openstaan voor vernieuwingen.
Deze steen ontspant op een bijzondere manier de vrouw gedurende de zwangerschap en geeft haar kracht om de hormoonschommelingen en lichamelijke veranderingen te doorstaan.  Gunstige werking bi hertstel hersenbloeding, beroerte,hormonen, zwangerschap, kinderwens

Cactus kwarts
Deze schitterende cluster is voornamelijk Amethyst in een zacht paarse tint, met fijne kristallen Cactus Quartz" of "Spirit Crystals" genoemd. Andere benamingen voor deze bijzondere mineralen zijn ook wel: Feeën-Kwarts, Elven-kwarts en of Zielkwarts. 

Calciet
Calciet stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei. De steen is motiverend en geeft zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid, hoop en moed. Calciet kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Lichamelijk stimuleert Calciet de stofwisseling en het immuunsysteem en het bevordert de groei. Gunstige werking op huid, darmen en het hart.

Calciet geel
Gele Calciet  bevordert de wilskracht en geeft je energie. Ook laat de gele Calciet u open staan voor de mooie dingen in het leven. Het geeft u vrijheid en blijheid.

Calciet honing
Calciet honing is een verzachtende steen. Heeft een positieve werking bij maagklachten en laat angst en onzekerheid verminderen. Honing Calciet  laat je kunnen omgaan met teleurstellingen.

Calciet mangano
Mangano Calciet geeft je een gevoel van vreugde en tevredenheid. Stimuleert de levensenergie. Mangano Calciet heeft een bevorderende werking op de huid.

Calciet oranje 
Werkt reinigend en vitaliserend. Oranje Calciet  verbetert je stemming en herstelt de geestelijke balans. Wat een positief effect heeft op angst en depressies. Fysiek heeft de steen een bevorderde werking op de voortplantingsorganen, darmen en galblaas.

Calciet regenboog
Werkt op de ogen en heeft een reinigende werking op het lichaam. Ook kan het migraine en hoofdpijnen verminderen.

Carneool  
De Carneool heeft een positieve werking op de bloedsomloop. Zo helpt deze steen bijvoorbeeld tegen een hoge bloed druk en bloedvergiftigingen. Maar ook helpt het uw kleine wondjes sneller genezen en infecties  verminderen. De Carneool is een steen waar u blij van wordt en tegen zwaarmoedigheid werkt. Ook helpt het tegen nachtmerries.

Celestiet
Is kleurloos, grijs tot bleekblauw. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. De getrommelde steen kan heel makkelijk breken.
Celestiet is een krachtige steen die spirituele ontwikkeling en helderziendheid bevordert. Het trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuitie. Celestiet bevordert creativiteit en is zeer geschikt voor mensen die in het openbaar moeten spreken (en andere vormen van communicatie). Leg celestiet naast je bed om dromen en reizen buiten het lichaam beter te herinneren. Celestiet wordt ook wel engelensteen genoemd omdat het het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen bevordert. Fysiek werkt celestiet  kalmerend, spierontspannend en pijnstillend en is behulpzaam bij kwalen aan ogen, oren en keel.

Chalcedoon, blauw
De Chalcedon heeft een positieve werking op het deel van de hersenen dat het spraak vermogen regelt. Deze steen wordt vaak gebruik tegen stotteren en spraak stoornissen.
De Chalcedoon heeft een kalmerende werking en maakt u rustiger en meer geduldig.

Charoiet
Charoiet laat u met veranderingen om kunnen gaan. Heeft een stimulerende werking op daadkracht, vastberadenheid en spontaniteit. De fysieke werking van Charoiet is krampopheffend en kalmerend. Heeft een positieve werking op de bloeddruk, het hart, lever, alvleesklier, autisme en ook slaapproblemen. Stimuleert daarbij de stofwisseling.

Chiastoliet
Chiastoliet geeft je inzicht in wat je levensdoel is. Maakt helder van geest, nuchter en realistisch. Heeft een verminderende werking op illusies en angsten. Chiastoliet kan mensen helpen door de laatste fase van het leven te komen. Chiastoliet werkt koortsverlagend en bloedstelpend en helpt tegen verzuring en bij zenuwaandoeningen.

Chrysokolla 
De Chrysocolla is een steen die werkt op onze keel en luchtwegen. Het helpt bij verkoudheden en keelpijn, maar wordt ook vaak gebruikt tegen aandoeningen als astma. Verder helpt het tegen buikkrampen, epilepsie, artritis en galstenen. De Chrysocolla maakt u evenwichtiger en geeft evenwicht in uw emoties. Het helpt u uw gedachten op een rij te zetten en zo nerveuze dromen tegen te gaan

Chrysopraas
De Chrysopraas heeft een rustgevende werking op ons hart en bloedvatenstelsel. Hij schenkt rust en evenwicht aan het hart en onze aderen. En verlaagd de bloed druk. Deze steen wordt gebruikt voor het preventief tegen gaan van aderverkalking en de gevolgen hiervan. De Chrysopraas staat voor rust, het helpt tegen gevoelens van onrust.

Cirtien natuur
De Citrien is een steen die werkt op onze hersenen. Het maakt u attenter en stimuleert het logisch denken. Ook wordt deze steen veel gebruikt tegen plankenkoorts en examenvrees.
De Citrien geeft u meer zelfvertrouwen en helpt u door uw onzekerheden heen.

Citrien (verhit)
Verhitte Citrien geeft vrolijkheid en bevordert het zelfvertrouwen. Helpt tegen vermoeidheid van lichaam en geest en heeft een verminderende werking op examenvrees.

Coelestien
Coelestien leert je problemen te begrijpen. Heeft een stimulerende werking op creativiteit en je uitdrukkingsvaardigheden. Laat je chaotische gedachten verdwijnen en zorgt dat je in evenwicht komt. Coelestien heeft een positieve werking op menstruatieklachten en stoornissen.

Dioptaas
Trekt liefde aan en laat je liefde kunnen geven. Dioptaas is een genezende steen die het evenwicht in lichaam en geest herstelt. Kan je helpen bij hartritmestoornissen en bloedingen en verzacht pijn bij reuma en andere gewrichtsklachten.

Dragoniet roosjes
 

Dumorteriet
De Dumorturiet is een steen die ervoor zorgt het u allemaal wat lichter in te laten zien deze steen leert u het leven niet zo serieus te nemen en zorgt ervoor dat u positief blijft denken, u niet zo laat beïnvloeden door negativiteit en volop van het leven laat genieten. Ook geeft deze steen moed in moeilijke tijden en werkt het tegen angstaanvallen.