abalone-oplaadschelp    Zuiveren, opladen en afstemmen:    abalone-oplaadschelp

Het is belangrijk een steen eerst te zuiveren alvorens hem te dragen of te gebruiken. Er zijn verschillende eenvoudige manieren om een steen te zuiveren en op te laden. De makkelijkste manier van zuiveren

Zuiveren met geluid: Een simpele manier van reinigen is met belletjes, handbekkens of klankschalen. Door goed geluid en doordringende resonantie raken de kristallen negatieve energie kwijt.Op het moment dat de negatiefe energie er uit is, is er ruimte voor positieve energie. 

Voor het ontladen kan je ook ongeveer 150 gram hematiet mini trommelmix gebruiken. Deze zijn uitermate geschikt om stenen in te leggen die ontladen moeten worden van negatieve energie. De hematiet neemt de negatieve straling op van de te ontladen steen.

Zuiveren met water: Kristallen die niet in water oplossen kunt u onder stromend water houden. Zo wordt alle negatieve energie losgelaten. 
Let bij het zuiveren en opladen wel op de gevoeligheid voor water en hitte van bepaalde stenen.

Opladen met bergkristallen of amethist:  Plaats het kristal tussen bergkristal of amethist. U kunt hiervoor het beste een grote cluster of geode gebruiken maar u kunt uw steen ook tussen meerdere kleine in bv Met 150 gram Bergkristal mini trommelmix. Deze is bedoeld om de steen na het ontladen weer overnieuw in op te laden, zodat hij weer als “nieuw” zal voelen.

Zuiveren met wierook: Berook uw kristallen met wierook. De rook zal uw kristallen reinigen. Hierbij kunt u visualisatie gebruiken om het reinigingsproces krachtiger te maken. Wierook met een reinigende werking zijn bijvoorbeeld: lavendel, mirre, salie, eucalyptus, sandelhout, cederhout en citronella.
 
Zuiveren met aarde: Begraaf uw edelsteen een nacht lang ergens in de aarde. Dit is een krachtige reinigings methode omdat de steen immers geplaatst wordt in het element waaruit hij is gemaakt. De aarde zal alle vreemde en negatieve energieën uit de steen ‘trekken’.
 

Opladen met zonlicht: Leg het kristal een aantal uren in de zon. Het zonlicht zal het kristal opladen. Wees wel voorzichtig met deze methode. Kristallen kunnen als een prisma werken waardoor er brand kan ontstaan. Er zijn ook kristallen die barsten of verkleuren als ze rechtstreeks in aanraking komen met zonlicht of hitte.
 

Opladen met maanlicht: Leg het kristal een nacht lang in het maanlicht. Dit kunt u  het beste doen met volle maan, de energie van de maan is dan het sterkst. Maar op zich kan het elke nacht, als de maan maar aan de hemel staat.