Fluoriet geel
Laat je jouw eigen grenzen stellen. Gele Fluoriet  geeft balans in denken, gevoel en je intuïtie. Geeft je een beschermend gevoel. Heeft fysiek een positieve werking op stofwisselingsproblemen.

Fluoriet groen
Groene Fluoriet is een steen die vaak wordt gebruikt bij het studeren. Het ordent je gedachten en laat je een duidelijke lijn in de stof zien. De groene Fluoriet laat je makkelijk verbanden leggen tussen moeilijke vraag stukken.

Fluoriet regenboog
Bevordert liefde en vriendschappelijke relaties. Fluoriet regenboog heeft een positieve invloed op geest en hersenen en stimuleert daardoor helder denken en concentratie. Heeft daarbij ook een sterk ontspannende kracht.

Fuchsiet/robijn/kyaniet

Girasol
De girasol helpt uw verborgen bewust zijn naar boven te halen en geeft u rust en vrede met u zelf. Het werkt op ons hoofd en maakt deze helderder het bevordert ons zicht vermogen en kan spanningen ontstaan uit sleur verminderen. Deze steen werkt eveneens op ons lymfe systeem hij reinigt het en zorgt voor een goede afvoer van afval stoffen.

Git
Laat angst en verdriet verdwijnen of verminderen. Git heeft een beschermende werking op negatieve energie van buitenaf. Ook heeft de steen een tegenwerkende kracht bij agressie. Git zorgt ervoor dat je kunt omgaan met verdrietige ervaringen en dat je moeilijke periodes kunt verwerken. Fysiek is Git onmisbaar bij kiespijn en hoofdpijn.

Goldfluss (verhit) (paars en bruin)
Gaat somberheid en zwaarmoedigheid tegen. Het versterkt u positieve kanten en geeft levenskracht. Fysiek werkt de steen op het hart, ogen en nieren. Het kan bloedarmoede, reuma en onrust verminderen.

Granaat   granaat rood
De granaat is een steen die werkt op ons hart. Het gaat hartritme stoornissen tegen en versterkt het hart. Hiernaast wordt de granaat ook vaak gebruikt als steen tegen futloosheid en vermoeidheid. Het versterkt uw doorzettingsvermogen en gaat ontstekingen en infecties tegen. De granaat helpt u te ontspannen en kan uw hartslag verlagen.

 

 

Groen Monniksgoud

Brengt je in betere communicatie met je hartchakra, leert je te luisteren naar je innerlijke stem en intuïtie. Ze brengt je weer terug door je in je lichaam en je ontdekt hierdoor je eigen kracht. Je gaat je eigen levenspad op en ze geneest liefdesverdriet op breed vlak. In gezinnen en families zijn vaak vetes, ze belicht je precies wat het werkelijke probleem is. Leert je 'afwijzen'omzetten in 'houden van jezelf'. Een krachtige steen met heel veel warmte en hoge energie, geeft je inzicht op inzicht.

Emotioneel Groen monniksgoud geneest liefdesverdriet, helpt je om weer terug te keren naar jezelf en geeft zelfvertrouwen.

Spiritueel Groen monniksgoud zorgt voor een sterke verbinding met je hartchakra en leert je luisteren naar je hart en je lichaam. Groen monniksgoud helpt je ook je eigen kracht en pad te verkennen.

 

Groene Opaal

maakt optimistisch en geeft aan de sociale relaties een frisse nieuwe impuls door het tonen van interesse en gemotiveerdheid. Fysiek zet het de ontgifting aan, bijv. als start bij een andere meer gezondere levensstijl door een betere inschatting van de effecten van voeding en eetgedrag en andere gewoonten. Ter versterking van het immuunsysteem bijv. in de winter, plaatsing op de borst ter hoogte van de thymusklier.

 

Grossulaar
Grossulaar laat je ontspanning en de dingen te accepteren zoals ze gaan. De steen is een goede hulp bij conflicten en heeft daarbij een positief effect op samenwerking. Grossulaar stimuleert de opname van vitamine A en bevordert de vruchtbaarheid.

Heliotroop
De Heliotroop is een steen die helpt tegen bloedingen in ons gezicht waaronder vooral gevoelig tandvlees en bloedneuzen. Naast deze helende werking heeft de Heliotroop ook een ontgiftende werking. Het kan insectenbeten maar werkt tevens ook goed voor het “schoonmaken” van onze darmen en urinewegen.

Hematiet
De Hematiet is een steen die vooral werkt op ons bloed. Deze steen wordt vaak gedragen wanneer men last heeft van ijzer tekort maar werkt ook tegen bloedarmoede, bloeddoorlopen ogen en neusbloedingen. Ook helpt deze steen tegen overgangs- en menstruatieklachten waarbij veel bloed verloren gaat.
De Hematiet versterkt uw hart zowel fysiek als geestelijk.

Heulanariet

Hemimorfiet
Stimuleert om doelen te stellen en deze te willen bereiken. Geeft kracht in denken en doen en laat je jouw krachten optimaal benutten. Hemimorfiet leert om jezelf te accepteren in wie jij bent en verantwoordelijkheden te nemen. Laat je een positieve en eerlijke houding aannemen. Bevordert fysiek gezien de werking van hart- en bloedvaten.

Howliet
Bevordert de controle over woede en boosheid. Laat je positieve eigenschappen naar buiten komen. Stimuleert geduldigheid en leergierigheid. Howliet laat slaapproblemen verminderen of verdwijnen en heeft fysiek gezien een goede invloed op botten en tanden.

Howliet blauw
Stimuleert de aanmaak van moedermelk en bevordert de zwangerschapsperiode. Laat angsten en twijfels verdwijnen. Blauwe Howliet heeft een helende kracht bij botbreuken en een positieve werking op de stofwisseling. Beschermt tegen besmettingen.