Rhodochrosiet
Is vooral werkzaam op het verteringsstelsel. Het zorgt ervoor dat vitamines en mineralen beter opgenomen kunnen worden. Verder is het een uitstekende steen voor mensen met diabetes. Deze steen gaat angst, onrust en futloosheid tegen. Rhodochrosiet geeft levenslust en harmonie.

Rhodoniet

Heeft een sterke werking op longen en luchtwegen. Gaat slijmvorming tegen en helpt bij astmatische ziekten. Door de reinigende werking zorgt deze steen voor een betere stofwisseling en wordt het zenuwsysteem actiever. Rhodoniet verdrijft angsten en zo ook hoofdpijn. Het beschermt ons tijdens reizen.

 

Robijn

Werkt vooral op het bloed. Het activeert de lever om bloedplasma te produceren en regelt de bloedsuikerspiegel. Het voorkomt bloedarmoede en regelt de bloeddruk. Gaat vermoeidheid en traagheid tegen. Heeft een gunstige werking op de eierstokken. Robijn versterkt het gevoel van eigenwaarde.

Robijn ster

Heeft dezelfde eigenschappen als robijn, alleen dan vele malen sterker. Het geeft u energie, passie en hartstocht. Het is de steen van de liefde.

 

Rookkwarts

Versterkt het spiersysteem en zorgt voor herstel van het kraakbeen. Bevordert de vrouwelijke vruchtbaarheid en versterkt de werking van de nieren. Rookkwarts geeft voor (rouwende) mensen meer levensvreugde, brengt licht in de duisternis en zorgt voor inspiratie.

 

Roze kwarts

De nadruk van deze steen ligt in de werking op het hart en het bloed. Het versterkt het verstand en voorkomt duizeligheid en ouderdomskwalen. Roze kwarts bevordert creativiteit en volwassenheid, daarbij laat het de schoonheid van dingen inzien en is een prima steen tegen liefdesverdriet.

Rozenkwarts

is bij uitstek de steen van het hart en de liefde.

De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie

 

Rutiel kwarts (haar)

Versterkt de luchtwegen en voorkomt allergische reacties zoals hooikoorts. De steen helpt de adem te regulieren en voorkomt vastzittende hoest. Ook verstevigt het de rug en sterkt het de zenuwen. Rutielkwarts wordt gezien als waarheids- en beschermingssteen en schenkt levenskracht.

 

Saffier

Is een steen die het lichaam met de ziel verbindt. Kan chronische ziekten verlichten. Het vermindert aandoeningen als gevolg van stress en bevordert dus de concentratie. Saffier is smaakopwekkend en helpt bij leerproblemen en faalangst.

 

Sardonyx

Maakt u behulpzamer en vriendelijker. Sardonyx geeft stabiliteit in relaties. Het bevordert het doorzettingsvermogen en het zelfvertrouwen. Fysiek gezien stimuleert sardonyx de opname van voedingsstoffen en versterkt het onze zintuigen.

 

Seleniet (satijnspaat woestijn roos)

Is een spirituele steen die meditatie en contact met  vergemakkelijkt. Geeft inzicht en werkt beschermend. Geeft daarbij balans, rust en vrede in lichaam en geest. Seleniet helpt u bij klachten van de ruggengraat en epilepsie. Heeft een positieve werking op borstvoeding.

 

 

Seraphiniet  ( serafiniet serafijn)

 

 

 

Septarie

Het bevordert daadkracht, geduld en tolerantie. Septarie geeft balans in verstand en gevoel en werkt opbeurend. Stimuleert de communicatie en zorgt ervoor, dat je de aandacht van het publiek kunt vasthouden. Septarie bevordert de werking van darmen, nieren, huid, hart en de stofwisseling.

 

Serpentijn

Zorgt ervoor dat negatieve energie wegblijft. Heeft een kalmerende werking en helpt dus goed bij nervositeit en spanningen. Geeft evenwicht. Serpentijn heeft een reinigende en pijnstillende werking. Ondersteunt daarbij het bloedsuikergehalte op peil te houden en vermindert menstruatiekrampen.

 

Schalenblende

Lichamelijk Schalenblende helpt bij vermoeidheid, huidkloven, psoriasis, hooikoorts, ischias, jicht, slapeloosheid en achterhoofd-hoofdpijn.
Emotioneel Schalenblende maakt je bewust van je emotionele bagage en helpt je om verdriet los te laten. Deze steen geeft je een nieuwe basis en is een goede steen om onevenwichtige of onzekere mensen te helpen grenzen te stellen.

 

 

 

Skolezit

 

Smaragd

Is een steen die vooral zijn werking verleent aan het hoofd. Vermindert slapeloosheid en nachtmerries. Daarbij neemt epilepsie af. Ook de bloedbanen hebben baat bij deze steen, het voorkomt bloedingen en spataders. Heeft een verjongende werking op de huid en versterkt het verstand en geheugen.

 

Smithsoniet

Helpt tegen verkoudheid en bijholteontstekingen. Heeft een positieve werking op het immuunsysteem, spijsverteringsorganen en heeft een versoepelende werking op de spieren. Ook helpt smithsoniet drankgerelateerde problemen zoals verslavingen tegen gaan.

Sneeuwvlok obsidiaan

Lichamelijk Sneeuwvlok obsidiaan draagt bij aan de verwijdering van blokkades in de meridianen en is geeft ondersteuning bij voortplantingsproblemen die resulteren uit misbruik. Deze steen kan ook de verspreiding van kankercellen door het lichaam beperken en maakt je ontvankelijker voor helende energie.
Emotioneel Sneeuwvlok obsidiaan helpt je om uit een slachtofferrol te stappen en geeft je de kracht die je nodig hebt om je leven ten goede te veranderen. 
Spiritueel Sneeuwvlok obsidiaan helpt je om verbinding te maken met de natuur en maakt je gevoeliger voor subtiele energieën in je omgeving.

Sneeuwkwarts

Helpt je niet te veel verantwoordelijkheden op je te nemen en ook voor jezelf te kunnen kiezen. Sneeuwkwarts bevordert de sociale vaardigheden en omgangsvormen. Bevordert het immuunsysteem, brengt je lichaam in balans. Sneeuwkwarts helpt bij misselijkheid en diarree.

 

Sodaliet

Is een steen die helpt tegen hoge bloeddruk. Helpt tegen verstoppingen en braakneigingen en werkt pijnverminderend. Verder heeft deze steen een kalmerende werking, waardoor het hyperventilatie bestrijdt en slapeloosheid voorkomt. Sodaliet stimuleert het zelfvertrouwen en brengt evenwicht in emoties.

Ster agaat

Emotioneel Ster agaat geeft kracht, doorzettingsvermogen en moed.
Spiritueel Ster agaat wordt gevormd door blikseminslag en bevat hierdoor veel energie. Deze steen helpt je sterk te verbinden met het aardse. Deze steen ondersteunt je wanneer je in een positieve spiraal zit.

 

Sugiliet

Laat je kunnen vergeven en vermindert psychische spanningen. Sugiliet heeft een verzachten de werking op verdriet en woede. Angsten worden minder of verdwijnen zelfs. Sugiliet stimuleert de werking van de hersenen en vermindert hoofdpijn.

 

Tektiet

Helpt om herinneringen uit het verleden te vergeten en om hiervan van te leren. Tektiet laat je een positieve houding aannemen in het leven, tegenover jezelf en anderen. Stimuleert de spirituele groei. Tektiet werkt koortsverlagend en bevordert de bloedsomloop en haargroei.

 

Tijgeroog

Het activeert het denken en versterkt het concentratievermogen. Het is dus een uitstekende steen bij examens. Gaat migraine en hoofdpijn tegen en helpt tegen geestelijke aandoeningen als schizofrenie en epilepsie. Zorgt voor meer zekerheid.

Tijgeroog blauw (valkenoog)

Laat angst, emoties en agressie verdwijnen of verminderen. Geeft inzicht en laat je afstand nemen van dingen. Tijgeroog blauw remt stress en nervositeit. Heeft fysiek een positieve werking op de stofwisseling. Vermindert overmatige seksuele drang.

 

Tijgeroog rood (kattenoog)

Weert negativiteit en reinigt de ziel. Geeft vertrouwen, geluk en laat je innerlijke rust vinden. Tijgeroog rood bevordert de ogen en laat hoofdpijn verdwijnen of verminderen.

 

Toermalijn zwart

Beschermt tegen negatieve energie en zet negatieve gedachten om in positieve. Toermalijn brengt lichaam en geest in balans. Deze balans geeft ontspanning, zelfvertrouwen en vermindert angst en verdriet. Toermalijn heeft een sterke kracht tegen het aannemen van een slachtofferrol.tegen elektromagnetische smog en straling  Door een tot zijn volledige potentie geopende en geactiveerde toermalijn op de meterkast te leggen, neemt de negatieve elektromagnetische uitstraling van veel elektrische apparaten in huis aanzienlijk af. vooral bij computer, t.v.,mobiele/vaste


Toermalijn blauw

Helpt heel specifiek bij evenwichtstoornissen. Toermalijn blauw remt spanningen en boosheid en heeft ook een verminderende werking op stress en zenuwen.

 

Toermalijn groen

Geeft je doorzettingsvermogen. Toermalijn groen stimuleert het zelfvertrouwen en de levenskracht. Fysiek gezien werkt toermalijn groen pijnstillend en vermindert het klachten bij de ziekte van Ménière.

 

Toermalijn roze

Geeft liefde en bevordert deze. Remt daarbij pijn en zenuwen.

 

Toermalijn watermeloen

Laat liefde toe en stimuleert begrip en geduld. Bevordert relaties, zowel vriendschappelijke als in de liefde. Vermindert angst en verlicht emotionele pijn. Het stimuleert je doelen uit te willen voeren en helder te krijgen. Helpt bij zenuwen en werkt tegen stress.

 

Topaas

Is een steen die werkt op het bloed. Het helpt tegen trombose en bloedvatvernauwingen. Het bevordert de werking van de lever en houdt de bloeddruk op peil. Topaas behoedt zijn drager voor depressies, faalangst en uitputting. Het versterkt echter ook de levenskracht, wat slapeloosheid voorkomt.

 

 

Topaas goud

 

Turkoois

Versterkt de goede smaak, geeft geluk, maakt tevreden, is goed voor de lever, bevordert daadkracht, helpt tegen opvliegers in de overgang.

Turqureniet

Schenkt rust in de omgang met anderen in je omgeving.

 

Thuliet

Is een variant zoisiet en is opaak en roze van kleur.stimuleert levenskracht, passie, sensualiteit en seksualiteit en helpt je genieten van het leven in al haar schoonheid. Het is een goede steen om bij je te dragen als je aan iets nieuws wilt beginnen. Het geeft moed en kracht en helpt om weerstanden als uitdagingen te zien en ze te overwinnen. De steen maakt creatief en vindingrijk en helpt bij het vinden van oplossingen. De steen maakt avontuurlijk, extravert, nieuwsgierig en romantisch. Fysiek heeft de steen een positieve werking op de vruchtbaarheid, eierstokken, teelballen en geslachtsorganen. Het bevordert genezing en versterkt het zenuwstelsel.