Varisiet

 

Unakiet

Werkt bijzonder ontspannend voor psyche en lichaam. Werkt geruststellend en verzachtend en is daarom ook uitstekend voor het verwerken van pijnlijke problemen. De steen zorgt voor rust en evenwicht in een rommelige wereld. Het geeft houvast in moeilijke tijden.

 

Versteend hout

Laat heimwee verminderen of verdwijnen en je thuis voelen, waar je ook bent. Versteend hout geeft je een fijn gevoel van binnen en heeft een kalmerende werking op jezelf en je omgeving. Het bevordert de stofwisseling in het lichaam en werkt tegen overgewicht.

 

Versteend koraal

Is een fossiel. Koraal is een helende steen en helpt bij het herstel van ziektes. Ook is het een steen die de genezing na operaties bevordert. Koraal stimuleert de stofwisseling.

 

Vuuragaat

Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Het stimuleert spirituele en geestelijke groei zelfreflectie en spoort aan even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Het bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen. Agaat beschermt het aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Fysiek is agaat een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen (voor zowel moeder als kind) omdat het beschermend werkt, groei stimuleert en een gunstige werking op de baarmoeder heeft. Het heeft een positieve invloed op maag, blaas (bij bijvoorbeeld een blaasontsteking), ogen, bloedvaten en stimuleert de stofwisseling.

Naast de algemene eigenschappen van agaat werkt vuuragaat niet alleen aardend en beschermend (met name tegen vervloekingen) maar ook vitaliserend. De steen geeft energie, stimuleert seksuele activiteit en helpt van verslavingen afkomen. Fysiek heeft de steen een gunstige werking op maag, zenuwstelsel, hormoonstelsel, bloedsomloop en de ogen.

Vuursteen

 

Woestijnroos

Lichamelijk Woestijnroos zuivert de lucht en is geschikt voor carapatiënten en mensen met luchtweg problemen. Wanneer woestijnroos wordt gecombineerd met bergkristal geeft hij mensen met astma meer energie omdat bergkristal de werking van woestijnroos versterkt.

 

Ying kwarts

Zebra onyx ook wel web onyx

Emotioneel Zebra onyx geeft doorzettingsvermogen en helpt je voor jezelf op te komen. Deze steen stimuleert je om eerst na te denken voor te handelen en bevordert het creëren van orde, waardoor het een goede steen is voor wie met veel veranderingen te maken heeft.
Spiritueel Zebra onyx geeft je inzicht en duidelijkheid in aardse zaken.

Zonnesteen

Is een veelzijdige steen. Het helpt zowel tegen rugklachten, zoals een hernia, als tegen grijze staar en darmstoornissen. Ook helpt deze steen tegen nervositeit. Zonnesteen is een lichtbrengende en hartverwarmende steen. Het zorgt voor zelfbeheersing en gaat negatieve gedachten tegen.

 

zon/maansteen

 

zwavel