Positieve energieën van mineralen en edelstenen.


Wat is er nou aardser dan de grond onder onze voeten?

Waarom zijn de kristallen en edelstenen die uit deze grond komen dan zo speciaal? Waarom hebben onze voorouders, als we de archeologie mogen geloven, ze altijd magische krachten toebedeeld?

Sinds mensenheugenis probeert de mens de natuurlijke geneeskracht van de aarde te gebruiken. Talloze planten werden met wortel,schors, blad, bloem en vrucht getest op hun effectiviteit. Zo verging het ook dieren en delen van dieren, water en sappen, energie van warmte en koude. Uit dat alles zijn therapieën ontstaan die duizenden jaren lang van de ene generatie aan de andere, van  de ene cultuur aan de andere zijn doorgegeven.

Zelfs nu, in de eenentwintigste eeuw, blijft de fascinatie met kristallen en mineralen.  Sterker nog, de afgelopen dertig jaar is de interesse in mineralen, kristallen en hun eigenschappen  zelfs toegenomen. Zelfs mensen die niet in deze vorm van spiritualiteit geloven, rommelen in een mandje met getrommelde steentjes op zoek naar hun geboorte steen.

De traditionele geneeskunde maakt voor medicijnen en therapieën gebruik van talloze kristallen, zodat er tonnen kristallen worden gewonnen, gemalen en versneden tot andere producten, toch blijft de wetenschap sceptisch over beweringen dat kristallen en mineralen de gezondheid en het welzijn kunnen beïnvloeden, door stenen een paar minuten op of rond het lichaam te leggen.

Wij zijn opgevoed om te geloven in een rationeel, wetenschappelijk wereldbeeld waarbij alles logische plausibel en verklaarbaar moet zijn. En ook educatie moet pragmatisch,rationeel en verklaarbaar zijn.

De nieuwe spiritualiteit in het westen probeert, net als veel alternatieve therapieën , zichzelf te rechtvaardigen met wetenschappelijk klinkende verklaringen, om zo binnen de gewone wetenschappelijk parameters te vallen. Dit mislukt vaak om een eenvoudige reden: aan de basis ervan lig een unieke en  persoonlijke ervaring: ‘persoonlijke ervaring’ is niet wetenschappelijk meetbaar. Het is een van die vele factoren die de handelingen, keuzen en gedragingen van een individu bepalen. Ervaring is voedsel voor leven en mensen zijn constant op zoek naar die dingen die onze hoger stillen. Kristallen en edelstenen stillen deze honger.

We hebben niet op onze site staan welke kristallen of edelstenen een geneeskrachtig effect hebben, omdat niemand dat  exact weet.(het is in elk geval niet wetenschappelijk bewezen) Wat we wel laten zien zijn een aantal omschrijvingen van stenen en mineralen, waarvan meerdere mensen zeggen dat het bij hun geholpen heeft en die u zelf zou kunnen uit proberen  De stenen geneeskunde is geen nieuwe alternatieve geneeswijze, maar al enkele duizenden jaren oud. Geneeskrachtige stenen zijn een hulpmiddel bij de genezing van ziekten en het omgaan met problemen: Kortom,  ze kunnen helpen om iets in positieve zin  te veranderen